לא קשה להבין את היתרונות בריבוי דומיינים לאתר. במקרים רבים, מקשרים לאתר את הדומיין הישראלי והבינלאומי כדי לכסות את שתי הסיומות הנפוצות ברשת הישראלית. במקרים אחרים, מקשרים וריאציות של השם לאתר – כך מבטיחים שגם מי שיקליד את הדומיין עם טעות עדיין יגיע אליך. מבחינה שיווקית יש היגיון לתפוס שמות אטרקטיביים שסביר שגולשים רבים יחפשו וכך להגדיל את נתח השוק שלך כבעל אתר. אתרים רבים חולשים על עשרות דומיינים שמפנים אליהם מסיבות אלו בדיוק. עם זאת, חשוב לעשות את זה נכון.
מה הסיכון?
הבעיה ה"בוערת" ביותר היא "קידומית" – דווקא אותו תחום בו כל כך קשה להשיג יתרון על פני המתחרה שלך.
אם כתובתו של דף במערכת היא domain.com/12345/pagename ואז מוסיפים דומיין נוסף, התוצאה היא שעכשיו קיים עמוד בכתובת newdomain.com/12345/pagename , שהוא בפועל אותו העמוד. הבעיה כאן היא שמנוע החיפוש לא יודע שמדובר באותה המערכת וקיים סיכוי גבוה מאוד בו יגדיר את הקישור השני כבעל תוכן משוכפל (על פי גוגל, הדבר אסור כלל). במקרים קיצוניים, מנוע החיפוש יכול לגזור על בעל האתר "עונש קידומי" כזה או אחר וחבל, לאור העובדה שמשאבים רבים מושקעים בקידום האתר...
בעיה אפשרית אחרת היא בהגדרת מפת האתר, היכולה לקבל דומיין אחד בלבד – הגדרה של מספר דומיינים עלולה לקשר את מפת האתר לדומיין שאינו בהכרח הראשי.
בנוסף, במקרים רבים, הפסקת פעילות אחד הדומיינים "מורידה" את האתר מהרשת, אם הוא הדומיין המוכר יותר.
מהו הפיתרון?
בעיה זו ניתנת לפתרון פשוט. בוחרים דומיין אחד כדומיין ראשי, ועורכים את שאר הדומיינים כך שיפנו אליו.
נביט בתצלום המסך:
זהו המסך הכללי של עריכת דומיין, כפי שהוא נמצא בדומיין לאתר.
בשדה הראשון רושמים את שם הדומיין (כשעורכים דומיין קיים, שדה זה קבוע ולא ניתן לעריכה), תחתיו יש שלושה שדות: מספר אתר, האם האתר משמש לאתר לטלפון נייד וכתובת להפניית גולשים.
מספר האתר רלוונטי רק לדומיין הראשי – כל דומיין שנוסף באופן זה מקושר ישירות למספר האתר וכפי שתואר בפסקה הקודמת – רק דומיין אחד כדאי שיקושר באופן זה.
האם הדומיין משמש לאתר לטלפון נייד - שדה זה רלוונטי אך ורק אם אנו רוצים לחבר את הדומיין לאתר סלולארי
כאן נכנס לתמונה השדה התחתון ביותר – כתובת להפניית גולשים, במידה ו-domain.com הוא הדומיין הראשי של האתר ורכשנו בנוסף את newdomain.com, לא נרצה לפגוע בקידום של domain.com, לכן נערוך את newdomain.com באופן הבא: לא נבחר מספר אתר, אלא נרשום http://domain.com בשדה של ההפניה ונעדכן.
התוצאה של הפעולה תהיה פשוטה – כל כניסה לnewdomain.com תועבר אוטומטית לdomain.com בהפניה פשוטה (redirect), שאינה פוגעת מבחינה "קידומית" ומביאה לאותה התוצאה – כניסה לעמוד הבית שלך.
בסיום התהליך, החלון אמור להיראות כך:
טיפ: ניתן להשתמש בפעולה זו כדי לקשר דומיין לעמוד ספציפי בתוך אתר קיים, במקום לדומיין. באופן זה ניתן לבצע עמוד נחיתה שמקושר לדומיין – פוטנציאל לקמפיין פרסום מעולה.